D'Airot

Vuosi 2008

Edellisvuoden reipas nousu kuten käynnit isommilla festareilla, kohoaminen isommille lavoille tyssäsi yhtäkkia kesän keskivaiheilla. Niin sanotusti ylitsepääsemättömät ihmissuhteiden raja-aidat tulehtuivat tuoden valon keilaan orkesterin heikot puolet. Niinpä kesällä 2007 juhlistettu Vaasan Rockperry-festari tuli viimeiseksi merkittäväksi tilaisuudeksi, johon oli latauduttu yhteen ääneen, mutta jonka jälkeen klassiseksi muodostunut kokoonpano hajosi ainakin käytännöllisesti. Sen käynnin jälkeen alkoi syvä alasajo.

Siitä huolimatta Patria-levyn tekeminen jatkui vaikka hieman takellellen. Pohjat oli ajettu nauhalle jo keväällä ja nyt syyskuussa jatkettiin työskentelyä muiden asioiden parissa. Aikatauluakin oli jouduttu muokkaamaan moneen otteeseen, siirtäen suomalaisen Pilfink-studion kanssa sovittu masterointia. Lopulta sekin asia saatiin pussiin 21.11.2007 hienosti yhdistettynä Jakobson-Zimin-Koblikov-Klimov –kokoonpanon viimeiseen yhteiseen Suomi-käyntiin jolloin kolmessa päiväss soitettiin kolme konserttia ja ajettiin 2500 km punaisella Renuulla.

Siitä huolimatta kuluva vuosi ei tullutkaan bändin hyvästijättöhetkeksi. Pienimuotoisia kiertueita sekä keikkoja Petroskoissa on ollut kokoajan. Vanhat suhteet toimivat ja uusista tullaan kuulemaan vielä. Toistaiseksi d’AIROTin beta-versiossa basistin paikalla tuuraa bändin pitkäaikainen perkussionisti Arkadi Sokolov painellen sähköbasson koskettimia. Lyömättömiä on tänä vuonna kuultu Virossa ja Ruotsissa.

Vaikka järjestelmällinen treenitoiminta on edelleen rauhoitettua, viimeisten tietojen mukaan jäissä lepääminen jatkuisi vain vuoden loppuun saakka. Uutta vuotta 2009 odotellaan jo sormenpäitä pureskellen.

© 1998–2023